Indas

Zgodovina

Začetki podjetja Indas segajo v leto 1950, ko je začelo delovati kot družinsko podjetje, ki se je ukvarjalo s prodajo sanitetnih izdelkov, gaze in vate. Leta 1957 je začelo s proizvodnjo povojev pri Novés Plant (Toledo), od koder izhaja tudi sedanja proizvodnja.

antigua

Širitev programa

V 70-ih je podjetje Indas razširilo svojo dejavnost na proizvodnjo higienskih vložkov in ščitnikov za perilo. V 80-ih je skupina Indas razširila svojo proizvodno dejavnost še na plenice in skupino danes najpomembnejših izdelkov, to so inkontinenčni vložki za odrasle, namenjeni ljudem z zmerno do težko inkontinenco.

Rast podjetja

V 90-ih je podjetje Indas postalo vodilno na področju sanitetnih in higienskih izdelkov. S svojim delom je prispevalo k vse širši razpoznavnosti patologije in ponujalo rešitve tako strokovnjakom kot tudi bolnikom in njihovim svojcem. Podjetje je razširilo svoj nabor vpojnih in elastičnih izdelkov za težko inkontinenco z vložki z vgrajeno elastiko in vpojnimi podlogami za ležeče bolnike. Začelo je izdelovati tudi vložke za blago uhajanje urina Coral sense, ki so danes eden najuspešnejših izdelkov podjetja Indas. V istem desetletju se je začela tudi njegova mednarodna širitev v Luksemburg, na Portugalsko, v Maroko, Argentino, Čile, Urugvaj in Združeno kraljestvo.

contenedor

Inovacije

V letu 2003 je bila pri Novés Plant izvedena velika industrijska prenova, kjer so v roku 15 mesecev zamenjali vso tehnologijo na linijah izdelkov za inkontinenco, ne da bi proizvodnja pri tem zastala. Od takrat naprej se rast podjetja Indas nadaljuje. Prenova in tehnološka modernizacija proizvodnih obratov Novés ter inovacije na trgu so vodili v ustvarjanje novih izdelkov v sanitetni skupini.